Ouderschapsplan

Ouderschapsplan

Het maken van afspraken over de kinderen tijdens een scheiding is een emotioneel uitdagend en complex proces is. Ik ben er om jullie te begeleiden bij de eervolle taak van het opstellen van een ouderschapsplan, waarbij we op een toekomstgerichte manier werken aan het verminderen van complexiteit met het behoud van de stempel van jullie unieke gezin.

 

Waar ik voor sta:
  1. Empathische Begeleiding: Ik bied empathische begeleiding, waarbij ik begrijp dat ouderemoties hoog kunnen oplopen tijdens het bespreken van zaken die jullie kinderen aangaan. De belangen van de kinderen raken desondanks niet uit het oog.

  2. Aandacht voor Unieke Omstandigheden: Geen twee gezinnen zijn hetzelfde. Ik neem de tijd om jullie unieke omstandigheden te begrijpen, zodat we samen afspraken kunnen maken die passen bij de behoeften van jullie kinderen en beide ouders.

  3. Open Communicatie: Ik moedig open communicatie aan en help jullie om een constructieve dialoog te behouden, zelfs in de moeilijkste momenten, met het oog op het welzijn van uw gezin.

  4. Mogelijkheden voor Toekomstige Aanpassingen: Behoeften en omstandigheden kunnen veranderen. Daarom streven we naar flexibele regelingen die kunnen meegroeien en ontwikkelen met jullie nieuwe levens en die van de kinderen.

Ik zie het als mijn missie om jullie te ondersteunen tijdens deze uitdagende periode, waarbij ik jullie help bij het creëren van een stabiele basis voor de toekomst van jullie gezin.

WAT KUNNEN JULLIE VERWACHTEN?

Je kan verwachten dat je begeleid wordt bij het maken van afspraken over alle aspecten van de opvoeding en zorg van jullie kinderen die in het ouderschapsplan behoren te staan. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de zorg- of omgangsregeling, zorg- en opvoedingstaken, informatie en raadpleging en kinderalimentatie. Daarnaast mag het ook gaan over de communicatie en eventuele andere zaken die voor jullie specifieke situatie van belang zijn. Ik zal jullie begeleiden bij het vinden van oplossingen die voor jullie beiden acceptabel zijn en zal jullie helpen om afspraken te maken die duurzaam zijn en die passen bij de behoeften van de kinderen.

 

WAAROM KIEZEN VOOR MEDIATIONGARANTIE?

Door te kiezen voor MediationGarantie kan je op een efficiënte en effectieve manier afspraken maken over de opvoeding en zorg van jullie kinderen na de scheiding. Ik bied jullie de optie om datgene waar jullie samen niet uitkomen, aan mij over te laten door middel van een juridisch (bindend) advies. Dit zorgt voor meer rust, stabiliteit en duidelijkheid voor zowel ex-partners als kinderen, en helpt om langdurige conflicten en rechtszaken te voorkomen. 

 

Extra optie: duurzame begeleiding bij co-ouderschap

Cliënten die met mij een duurzaam ouderschapsplan hebben gemaakt, hebben exclusieve toegang tot duurzame begeleiding bij co-ouderschap voor de duur van het ouderschapsplan. Door jaarlijks met elkaar in gesprek te blijven over de opvoeding en zorg voor de kinderen en het ouderschapsplan te evalueren voorkom je conflicten in de toekomst en blijven de belangen van de kinderen centraal staan.